Certyfikacja regionalnych wyrobów wędliniarskich

16 Marzec 2012, wyświetleń: 3874,

 

Oceniano wyroby  wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych, którą zatwierdza i prowadzi  Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. 


 

 

Wielkopolski Cech Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy w Poznaniu  we współpracy z Instytutem Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego  w Poznaniu w dniu 16 marca 2012 r. przeprowadził doroczną  certyfikację wyrobów wędliniarskich regionalnych. Udział w ocenie brały wyłącznie firmy prowadzące działalność na terenie województwa wielkopolskiego.

Oceniane były wyroby  wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych, którą zatwierdza i prowadzi  Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Oceniano następujące produkty:

1. szynka tylna gotowana sznurowana

2. kiełbasa biała parzona wielkopolska

3. kiełbasa polska wędzona

4. wędzonka krotoszyńska

Uroczyste wręczenie certyfikatów odbędzie się w  poniedziałek ,19 marca 2012 r.  o godz. 11.oo  w „Domu Żołnierza „ w  Poznaniu, ul. Niezłomnych 1 piętro I 

Zapraszamy do galerii foto






Podobne tematy dla tagów: Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja,wędliny,certyfikacja wyrobów,lista zakładówWielkopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy,

Wielkanoc Mięsne Święta
I Ogólnopolskie Spotkanie Wielkanocne Rzeźników i Wędliniarzy RP
CERTYFIKACJA WĘDLIN 2010
Już po certyfikacji
Najlepsza kiełbasa, najlepsza szynka
Wielkanoc -Mięsne Święta - Polska Tradycja
Najlepsze kiełbasy, najlepsze szynki

Ankieta

Sfinansowanie dostosowania strony www do wymogów dostępności WCAG 2.1 AA ze środków NIW

Baner dofinaoswanie strony