Kiełbasy,szynki, ogonówki ... na start!
Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu,
Ogólnopolski Cech Rzeźników -Wędliniarzy - Kucharzy ,
Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
oraz Międzynarodowe Targi Poznańskie
uprzejmie informują, że
organizują
9 lutego 2016
w ramach cyklu wydarzeń
WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA
Certyfikację Jakości
Tradycyjnych Wielkanocnych Wyrobów
w następujących kategoriach:
- kiełbasa biała parzona wielkopolska
- szynka rolka wielkopolska
- wędzonka krotoszyńska
- kiełbasa polska wędzona
- ogonówka wędzona
- polędwica wędzona
Celem Certyfikacji jest popularyzacja wyrobów mięsnych wyprodukowanych w oparciu o tradycyjne receptury i technologie.
Uzyskane Certyfikaty mogą być wykorzystane do celów marketingowych dla zwiększenia sprzedaży wyrobów. Lista zamieszczona zostanie na stronie internetowej wraz z adresami sklepów, gdzie będzie można nabyć wyroby certyfikowane. Lista ta zostanie przekazana także mediom ogólnopolskim i wielkopolskim.
Certyfikaty przyznawane są na okres 1 roku.
Wręczenie przyznanych Certyfikatów odbędzie się 12 marca 2016
podczas VIII Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Hodowców, Przetwórców i Handlowców Branży Mięsnej.