Certyfikacja tradycyjnych wędlin
Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu, Wielkopolski Cech Rzeźników -Wędliniarzy - Kucharzy w Poznaniu, Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
oraz Międzynarodowe Targi Poznańskie uprzejmie informują, że organizują 4 marca 2015 r.
Certyfikację Jakości Tradycyjnych Wielkanocnych Wyrobów
Certyfikację Jakości Tradycyjnych Wielkanocnych Wyrobów
Certyfikacja odbędzie się w następujących kategoriach:
- kiełbasa biała parzona wielkopolska
- szynka rolka wielkopolska
- wędzonka krotoszyńska
- kiełbasa polska wędzona
- ogonówka wędzona
- polędwica wędzona
Kapituła oceniać będzie wyroby 04 marca 2015 (środa) w pawilonie nr 10 na terenie Międzynarodowych Targach Poznańskich. Wręczenie przyznanych Certyfikatów odbędzie się
podczas 21 marca 2015 podczas VII Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Hodowców, Przetwórców i Handlowców Branży Mięsnej.
Informacja o Certyfikacji 2015