Ogólnopolski Turniej Przetwórstwa Mięsa im. Iwony Mossakowskiej
Turniej przetwórstwa mięsa jest Turniejem trójstopniowy. Biorą w nim udział uczniowie klas Zasadniczych Szkół Zawodowych oraz inne osoby uczące się zawodu rzeźnik- wędliniarz (do lat 20). Tematyka Turnieju obejmuje wiadomości teoretyczne i umiejętności praktyczne w zakresie przedmiotów zawodowych poszerzonych o literaturę zawodową.
Celem turnieju jest podniesienie rangi zawodu, pogłębienie wiedzy i umiejętności zawodowych uczniów, nawiązanie współpracy i wymiana doświadczeń między uczniami, szkołami i zakładami.
Szczegółowe informacje na temat Turnieju na stronie Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu: www.zsps.poznan.pl
2021 - https://www.irpoznan.com.pl/wiadomosc,ogolnopolskie-turnieje-spozywcze-1.html