Najlepsi producenci odebrali Puchary Ministra
22 września 2015 w ramach XXI Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa rozstrzygnięto Ogólnopolskie Konkursy Wędliniarskie
Patronat Honorowy
nad Forum oraz Ogólnopolskimi Konkursami Wędliniarskimi objął
Marek Sawicki
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
który ufundował
Puchary dla Najlepszych Producentów w poszczególnych Konkursach.
A oto tegoroczni zwycięscy :
- w Konkursie o tytuł NAJLEPSZEGO PRODUCENTA WĘDLIN w kategorii zakładów większych wygrał :
Zakład Przetwórstwa Mięsa SZAJEK, Granowo
w kategorii zakładów mniejszych wygrał zakład :
Bacówka Towary Tradycyjne Sp. z o.o., Rajbrot
- w Konkursie: NAJLEPSZY WYRÓB WĘDLINIARSKI W OCENIE KONSUMENCKIEJ wygrał :
MADEJ WRÓBEL Sp. z o.o., Ruda Śląska, za filet zapiekany na maśle
w Konkursie: WYROBY DROBIOWE wygrały
Zakłady Drobiarskie „KOZIEGŁOWY” Sp. z o.o., Koziegłowy, za paróweczki szlacheckie
w Konkursie: MIĘSO W DANIACH GOTOWYCH zwyciężyły
Zakłady Mięsne Henryka Stokłosy Sp. z o.o., Śmiłowo, za pierogi z mięsem
- w Konkursie: PRZEBÓJ WĘDLINIARSKI ROKU 2015 wygrał
Zakład Mięsny KONARCZAK, Pogorzela, za smalec po wiejsku z mięsem
Patronat Honorowy
nad Forum oraz Ogólnopolskimi Konkursami Wędliniarskimi objął
Marek Sawicki
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
który ufundował
Puchary dla Najlepszych Producentów w poszczególnych Konkursach.
Organizatorami XXI Forum byli:
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP,
Polska Federacja Branży Mięsnej,
Związek Rzemiosła Polskiego,
Ogólnopolski Cech Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy,
Polskie Mięso,
Krajowa Rada Drobiarstwa,
Instytutu Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu,
oraz Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu,