Kelner zaraz po kucharzu jest najważniejszą osobą w każdej restauracji, na każdym przyjęciu, podczas różnych bankietów i uroczystości. To kelner dba o to, aby każdy posiłek był podany szybko, sprawnie z pełnym profesjonalizmem i przebiegał w miłej atmosferze. Dba, by sala i stoły wyglądały schludnie, estetycznie i swoim wyglądem zachęcały gości do spożywania posiłków. Jeżeli jesteś osobą, która z łatwością nawiązuje kontakty, życzliwą, uprzejmą i kreatywną, cechuje Cię wysoka kultura osobista, może to wymarzony zawód dla Ciebie? Pamiętaj! Jeżeli do swojej pracy podejdziesz z zaangażowaniem i pełnym profesjonalizmem, sprawisz, że goście będą zadowoleni z Twojej obsługi i chętnie wrócą do restauracji, w której będziesz pracował, z pewnością będą polecać ją swoim znajomym, a to zwiększy Twoje szanse na wyższe napiwki, które niewątpliwie będą stanowiły niebagatelny dodatek do Twojej pensji. Wybór należy do Ciebie!!!
Obejrzyj poniższy film, zapoznaj się z ulotką oraz kompetencjami wymaganymi do wykonywania tego zawodu.