„Wielkanoc – Mięsne Święta – Polska Tradycja”
Wiosna zbliża się coraz szybciej, a wraz z nią najbardziej mięsne święta. „Wielkanoc – Mięsne Święta – Polska Tradycja” – to ważny punkt w kalendarzu zarówno producentów jak i konsumentów. Zadaniem tego cyklu imprez jest wyłonienie najlepszych producentów wędlin, które nieodłącznie kojarzą się z polską wielkanocną tradycją, ale także propagowanie regionalnych specjałów wędliniarskich.
W dniu 8 marca 2016 r. w siedzibie Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu odbyła się konferencja prasowa, która miała na celu zapoznanie z programem i zaproszenie na zbliżający się Jarmark Wielkanocny.
Już od soboty 12 marca do 24 na Starym Rynku będzie czekać na poznaniaków mnóstwo atrakcji. Serdecznie zapraszamy w najbliższą sobotę 12 marca 2016 r. na promocję mięsnych regionalnych wyrobów wielkanocnych, a przede wszystkim na kiełbasę białą parzoną wielkopolską, ale również szynki, pasztety i kiełbasy.
Poniżej prezentujemy program i serdecznie zapraszamy!