Kolejna edycja POLAGRY FOOD przeszła do historii

29 Wrzesień 2016, wyświetleń: 3747,

Rzemiosło na Międzynarodowych Targach Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD


 

 

 

 

Zakończyła się właśnie kolejna edycja targów - największych i najważniejszych dla branży spożywczej. Jak zawsze POLAGRA FOOD gromadzi wystawców z Polski i zagranicy. To nie tylko producenci ale także handlowcy poszukujący najlepszych produktów dla sieci handlowych , hurtowni i sprzedawców detalicznych. Targi to także okazja do  prezentacji nowatorskich rozwiązań, produktów wysokiej jakości, a przede wszystkim otwarcie na  nowe kierunki dla rozwoju biznesu.

 

Od wielu już lat jest to także okazja do zaprezentowania Polsce jak ogromny potencjał tkwi w branży spożywczej Wielkopolskiego  Rzemiosła. Przez cztery dni trwania Międzynarodowych Targów  Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD  bardzo efektowanie zaprezentowali się nasi piekarze cukiernicy a także wędliniarze i kucharze. Odbyło się bardzo wiele tematycznych spotkań , pokazów i prezentacji.

 

Piekarze dyskutowali w czasie FORUM PIEKARSKIEGO-ZDROWE PIECZYWO, a Stowarzyszenie Rzemiosła Piekarskiego RP w czasie  forum propagowało ciemne pieczywo. Podczas pokazów piekarskich , wypieku ciemnego pieczywa z dodatkiem ziaren zwracano szczególną uwagę na prozdrowotny charakter tego pieczywa.  Wielopolscy piekarze edukowali też najmłodszych, a specjalne „lekcje piekarskie” przeprowadzane przez Katarzynę Mojzykiewicz w czasie Targów  Smaków  Regionów cieszyły się niesłabnącym zachwytem najmłodszych gości Targów.  

 

Przedstawiciele branży mięsnej obradowali w czasie XXII już Forum Rzeźnictwa Wędliniarstwa i Kucharstwa. Warto zaznaczyć , że patronat merytoryczny nad wydarzeniami targowymi objął Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy i Kucharzy. Liczne pokazy,  degustacje,  a także Ogólnopolskie Konkursy Wędliniarskie były okazją do zaprezentowania najlepszych wyrobów. Kolejny już raz wielkopolskie firmy potwierdziły swoją dominującą pozycję na rynku. A wyroby takich firm jak Zakłady Mięsne Stokłosa, ABC Kuchni, "Dworecki S.J. Zakład Przetwórstwa Mięsnego", Zakład Mięsny Konarczak czy też ZPM Biegun i Zakładów  Mięsnych  Gerarda Szajka można śmiało polecać każdemu. To laureaci tegorocznych Ogólnopolskich Konkursów Wędliniarskich.  

 

O skali POLAGRY świadczy imponująca liczba wystawców z kilkudziesięciu krajów  i kilkadziesiąt tysięcy zwiedzających.  Dlatego tak ważna jest obecność na tej imprezie naszych rzemieślniczych firm, które w końcu produkują żywność najwyższej światowej jakości.

   

Marzena Rutkowska-Kalisz

 

Zapraszamy do galerii foto




Tagi powiązane z wiadomością:
POLAGRA FOOD



Ankieta

Sfinansowanie dostosowania strony www do wymogów dostępności WCAG 2.1 AA ze środków NIW

Baner dofinaoswanie strony