Zapraszamy branżę spożywczą!
Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu
wraz z
Wielkopolskim Cechem Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy w Poznaniu
ma zaszczyt zaprosić na
Ogólnopolskie Seminarium
dotyczące bezpieczeństwa żywności,
które odbędzie się
w dniu 30 czerwca br. o godzinie 11: 00 w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej w Poznaniu przy al. Niepodległości 2; sala witrażowa (nr 17).
Podczas Seminarium referaty wygłoszą:
Prof. Stanisław Kowalczyk Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych zapozna zebranych z problemem:
„Fałszowanie żywności w UE – stan faktyczny i możliwości przeciwdziałania”;
Dr. Marek Posobkiewicz Główny Inspektor Sanitarny przedstawi działalność podległej mu Inspekcji w referacie:
„Rola Państwowej Inspekcji Sanitarnej w nadzorze nad bezpieczeństwem żywności”.
W programie Seminarium organizatorzy przewidzieli dyskusję uczestników, licząc zwłaszcza na przedstawicieli rzemiosła, producentów i przetwórców żywności. Zaproszenie do udziału w seminarium przyjęli przedstawiciele ścisłego kierownictwa Inspektoratu Weterynaryjnego, Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych oraz Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Ranga i wiedza prelegentów daje gwarancję na przedstawienie merytorycznych rozwiązań, ewentualnie zgłaszanych problemów i wątpliwości.
Na zakończenie Seminarium przewidziana jest uroczystość wręczenia wysokich odznaczeń Rzemiosła Polskiego.
Liczymy na Państwa niezawodne przybycie i serdecznie zapraszamy.
Z wyrazami szacunku
Sekretarz Prezydium Rady Izby Dyrektor Izby
Jacek Marcinkowski Tomasz Wika