Smakowicie pod Ratuszem!

02 Kwiecień 2014, wyświetleń: 3553,

Wielkanoc – Mięsne Święta – Polska Tradycja zawita na Stary Rynek w Poznaniu. Będziemy  na  inauguracji Jarmarku Wielkanocnego.


 

 

 

 

Zapraszamy całe rodziny na smakowitą sobotnia imprezę organizowaną w ramach cyklu imprez Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja.

 

 5 KWIETNIA 2014,  Stary  Rynek w Poznaniu od godz. 10.00 do 18.00 

                               P   R   O   G   R   A   M                                    

                                                                 

                          
 


10.00 – 18.00   Zagroda  Wielkanocna  dla Dzieci, zabawy i animacje plastyczne, studenci i pracownicy Uniwersytetu Przyrodniczego                  

10.00 – 16.00   Stół Wielkanocny, prezentacja tradycyjnych potraw  świątecznych i dekoracji, układanie Koszy ze Święconką  akcje happeningowe, Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno- Spożywczego w Szreniawie

10.00 – 12.00    Prezentacje artystyczne o tematyce wielkanocnej dla „Wiosenka w piosenkach”,  program Ewy Kowalskiej

12.00  Ceremonia Oficjalna z udziałem zaproszonych gości      

12.00 – 15.00   Wielkanocna Scena Folkloru, ZPiT „Wiwaty”, „Kapela zza Winkla”, Wojtek Szopka                          

12.00 – 18.00   Mięsna Wszechnica Wielkanocna, punkt konsultacyjny dietetyków, technologów żywienia, technologów mięsa,specjalistów ds. bezpieczeństwa mięsa

12.00 – 15.00   Wielkanocna Scena Kulinarna, pokazy kulinarne i przygotowanie potraw świątecznych z trzech rodzajów mięs: drobiu, wieprzowiny i wołowiny w wykonaniu  szefów kuchni znanych restauracji poznańskich, degustacje  

12.00 – 17.00   Wielkanocne Porady Kulinarne,  warsztaty dla  publiczności w wykonaniu zawodowych kucharzy, przygotowywanie tradycyjnych potraw wielkanocnych z  drobiu, wieprzowiny i wołowiny, degustacje               

12. 30       Kocioł Wielkanocny, Kiełbasa Wielkopolska Biała Parzona, poczęstunek  Wielkanocna Patelnia,  Drób w jarzynach na Wielkanoc, poczęstunek  Wielkanocny Grill,  Tradycyjna wielkanocna potrawa wołowa ,poczęstunek

15.00 – 17.00  Stół Wielkanocny dla Poznaniaków, finał konkursu radiowego „Radia Merkury” z udziałem laureatów zaproszonych do Stołu oraz ks. Tadeusza Magasa, Jacka Hałasika, Teatru „Z  Głową w Chmurach” , „Classic Duo”.  Degustacje i poczęstunek                        

16.00 – 17.30   Wielkanocna Scena Poezji Śpiewanej, Zespół Autorski „Delikatni”                  

  18.              Zakończenie imprezy

 



FINANSOWANIE:   Fundusze  Promocji Mięsa Drobiowego, Mięsa Wieprzowego, Mięsa Wołowego

                                                            

 

                                                   






Podobne tematy dla tagów: Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja,Ratusz,poczęstunek,degustacje,konsultacje,

Wielkanoc Mięsne Święta
I Ogólnopolskie Spotkanie Wielkanocne Rzeźników i Wędliniarzy RP
CERTYFIKACJA WĘDLIN 2010
Już po certyfikacji
Najlepsza kiełbasa, najlepsza szynka
Wielkanoc -Mięsne Święta - Polska Tradycja
6 marca -Wielkanoc Mięsne Święta
Certyfikacja wielkanocnych wędlin

Ankieta

Sfinansowanie dostosowania strony www do wymogów dostępności WCAG 2.1 AA ze środków NIW

Baner dofinaoswanie strony