Polagra Food 2019

12 Wrzesień 2019, wyświetleń: 1923,

Zaproszenie


 

Uprzejmie informujemy, że jako Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu, Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy przy współpracy z Krajową Radą Gastronomii i Cateringu organizujemy w tym roku – już po raz 28 – Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa.

 

Odbędzie się ono w dniach 30 września – 3 października w ramach Targów

 „Polagra Food 2019”. Partnerem Forum jest Stowarzyszenie Polska Akademia Smaku”.

 

Warto zaznaczyć, że „Polagra” jest jedną z najważniejszych imprez targowych w Europie i niewątpliwie największą wystawą rolno-spożywczą w naszym kraju. Długoletnia tradycja wydarzenia i szeroki rozgłos w mediach jest gwarantem sukcesu frekwencyjnego i promocyjnego. Co roku Imprezę odwiedza kilkadziesiąt tysięcy uczestników. Są to zarówno profesjonaliści jak i publiczność z kraju i zagranicy.

Również wysokim zainteresowaniem cieszy się nasze przedsięwzięcie, które jako Forum stało się przez lata rzeczywistym miejscem wymiany poglądów w tematach branżowych dot. polskiej żywności ze szczególnym uwzględnieniem mięsa i jego przetworów oraz w obszarze kulinariów i gastronomii. Zatem adresatem naszych działań są osoby zawodowo związane z branżą spożywczą i mięsną, jak również środowisko restauratorów i kucharzy. Atrakcyjna formuła Forum – poprzez organizowane w jego ramach prezentacje i pokazy z degustacjami, i to z udziałem znanych mistrzów sztuki, a także liczne i ciekawe seminaria oraz dyskusje prowadzone przez naukowców poznańskich uczelni – przyciąga uwagę również młodzieży szkół średnich i studentów, pragnących w przyszłości ukierunkować swoją karierę w stronę specjalizacji spożywczo - gastronomicznej.

 

Dlatego też – mając na możliwość poszerzania wiedzy i zdobywania dodatkowych doświadczeń przez uczniów Waszych Szkół – chcielibyśmy zaprosić Państwa na Ogólnopolskie Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa Polagra 2019 do Pawilonu nr 3 na MTP przynajmniej w jeden dzień między 30 września a 3 października, w godzinach 10.00 – 16.00.

 

Byłoby nam miło gościć Państwa nie tylko w roli publiczności, ale przede wszystkim, jako aktywnych uczestników naszych działań tak, aby uczniowie skorzystali jak najwięcej w bezpośrednim kontakcie z prawdziwymi mistrzami kulinarnymi i naukowcami.

Forma Waszego udziału wymagałaby dokonania osobnych ustaleń.

Jeśli więc zdecydują się Państwo i wezmą – wraz z grupą uczniów - udział w naszym Forum prosimy o przekazanie stosownej informacji, którego dnia miałoby to miejsce i w jak licznej grupie chcieliby Państwo nas odwiedzić.

Prosimy o kontakt z p. Andrzejem Łyszykiem, producentem wykonawczym wydarzenia, pod numerem telefonu 604 198 005.

 

Serdecznie zapraszamy!

 

Program XXVIII Ogólnopolskiego Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa






Ankieta

Sfinansowanie dostosowania strony www do wymogów dostępności WCAG 2.1 AA ze środków NIW

Baner dofinaoswanie strony