Ogólnopolskie Konkursy Wędliniarskie - rozstrzygnięte!

29 Wrzesień 2017, wyświetleń: 3680,

Puchary Ministra i Szabla Kilińskiego


 

 

 

 

 

 

W czasie XXIII Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa, Polagra 2017 rozegrano Ogólnopolskie Konkursy Wędliniarskie. 

 

Nagrody wręczono w czasie uroczystej Gali, która uświetniła obchody 95-lecia Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP. W gościnnej hali prasowej MTP zgromadzili się goście z całej Polski. A pięknym wielkopolskim akcentem było także wręczenie Szabli Kilińskiego dla Józefa Konarczaka – Prezesa Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników Wędliniarzy.

 

 

Ale zanim cieszono się z wygranych od wczesnych godzin porannych Komisja Oceniającą pod przewodnictwem prof. Włodzimierza Dolaty z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu kroiła, smakowała, oglądała  i … oceniała. Wszystkie wyroby zgłoszone do Konkursów były specjalnie zakodowane, tak aby oceniający nie wiedzieli czyje produkty właśnie oglądają.

Po kilku godzinach obrad wszystko było jasne :

 

 

Laureaci Ogólnopolskich

Konkursów Wędliniarskich

XXIII Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa, Polagra 2017

 

Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna im. Jarosława Dąbrowskiego, Kruszewnia

Pierwsze miejsce za POLĘDWICĘ SZLACHECKĄ KRUSZEWSKĄ

Drugie miejsce w PRZEBOJU WĘDLINIARSKIM ROKU za POLĘDWICĘ SZLACHECKĄ KRUSZEWSKĄ

Wyróżnienie za KIEŁBASĘ BIAŁA PARZONĄ

 

P.P.H. Ubój i Przetwórstwo Indyka Joanna Giżewska-Chrząszcz, Słupia Kapitulna

Pierwsze miejsce za SUSZONĄ Z INDYKA

Drugie miejsce za FILET Z KACZKI PREMIUM

Drugie miejsce w DROBIOWYM PRZEBOJU WĘDLINIARSKIM ROKU za FILET Z KACZKI PREMIUM

 

Niewieścin Sp. z o.o., Niewieścin

Pierwsze miejsce za SZYNKĘ PIECZONĄ

Pierwsze miejsce za SALAMI PEPPERONI

Trzecie miejsce za POLĘDWICĘ DŁUGODOJRZEWAJĄCĄ

Trzecie miejsce za KIEŁBASĘ SZYNKOWĄ

AGRO-RYDZYNA Sp. z o.o., Kłoda

Wyróżnienie za SZYNKĘ WYKWINTNĄ

 

Rzeźnictwo i Handel KAPECKI Sp.J., Kozy

Trzecie miejsce w DROBIOWYM PRZEBOJU WĘDLINIARSKIM ROKU za KIEŁBASKI ŚNIADANIOWE DROBIOWE

Wyróżnienie za BOCZEK PIECZONY

Wyróżnienie za KIEŁBASKI ŚNIADANIOWE DROBIOWE

 

Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK sp.j., Buczkowice

Wyróżnienie za SZYNKĘ TRADYCYJNĄ

Wyróżnienie za KIEŁBASĘ WIEJSKĄ TRADYCYJNĄ

 

Masarnia z Tradycją Dreszler, Nowe Miasto Lubawskie

Wyróżnienie za FILET Z INDYKA WĘDZONY

 

Zakłady Mięsne Łmeat-Łuków S.A., Łuków

Drugie miejsce za KIEŁBASĘ KRAKOWSKĄ SUCHĄ QAFP

Trzecie miejsce w PRZEBOJU WĘDLINIARSKIM ROKU za KIEŁBASĘ KRAKOWSKĄ SUCHĄ QAFP

Wyróżnienie za KIEŁBASĘ PODWAWELSKĄ EKSTRA QAFP

 

PAMAS Sp. z o.o. Sp.K., Łubniany

Drugie miejsce za SALAMI Z PESTKAMI DYNI

Trzecie miejsce za SALAMI MORSKA ROSA

 

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Dworecki Sp.J., Golejewo

Wyróżnienie za KIEŁBASĘ BIAŁĄ PARZONĄ

 

Konkurs o tytuł Najlepszego Producenta Wędlin

3 miejsce dla Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A., Łuków

2 miejsce dla P.P.H. Ubój i Przetwórstwo Indyka Joanna Giżewska-Chrząszcz, Słupia Kapituła

1 miejsce dla NIEWIEŚCIN Sp. z o.o.; Niewieścin

 

PRZEBÓJ WĘDLINIARSKI ROKU 2017

Niewieścin Sp. z o.o. za SALAMI PEPPERONI

 

DROBIOWY PRZEBÓJ WĘDLINIARSKI ROKU 2017

P.P.H. Ubój i Przetwórstwo Indyka Joanna Giżewska-Chrząszcz

za SUSZONĄ Z INDYKA

 

NAJLEPSZA KIEŁBASA BIAŁA PARZONA

3 miejsce dla Zakładów Mięsnych BYSTRY Sp. z o.o. Sp.K. ze Swarzędza

2 miejsce dla Rzeźnictwa ZYGUŁA Zbąszynek Sp. z o.o. Sp.K. ze Zbąszynka

1 miejsce dla Zakład Mięsny Sp. J. KONARCZAK z Pogorzeli

 

 

Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy!  

 

Marzena Rutkowska-Kalisz

 

Zapraszamy do Galerii Foto

 




Tagi powiązane z wiadomością:
POLAGRA 2017



Ankieta

Sfinansowanie dostosowania strony www do wymogów dostępności WCAG 2.1 AA ze środków NIW

Baner dofinaoswanie strony