Krojono, smakowano, oglądano i … oceniano – wszystko po to by przyznać certyfikat , który jest coraz bardziej doceniany przez klientów. A wszystko pod bardzo czujnym okiem kamer i mikrofon&oac" /> Krojono, smakowano, oglądano i … oceniano – wszystko po to by przyznać certyfikat , który jest coraz bardziej doceniany przez klientów. A wszystko pod bardzo czujnym okiem kamer i mikrofon&oac" />
 

Już po certyfikacji

20 Luty 2010, wyświetleń: 4454,

Krojono, smakowano, oglądano i … oceniano – wszystko po to by przyznać certyfikat , który jest coraz bardziej doceniany przez klientów. A wszystko pod bardzo czujnym okiem kamer i mikrofonów.


Komisje oceniające – zarówno ta konsumencka jak i komisja specjalistów  miały bardzo trudne zadanie. Z pozoru jest to czysta przyjemność – zwłaszcza dla smakosza ale po zjedzeniu dwudziestego czy tym bardziej trzydziestego kawałka nawet najsmakowitszej wędliny kubki smakowe muszą się buntować. Aby więc zachować pełną zdolność oceny komisje robiły przerwy a mniej wprawna komisja konsumencka zmieniała swój skład. Co warto podkreślić w tym roku komisja specjalistów dowodzona przez prof. Włodzimierza Dolatę z Uniwersytetu Przyrodniczego poszerzyła swój skład . Znakomitym rzemieślnikom i producentom pomagali w tym roku także kuchmistrzowie z Wyższej Szkoły Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu a także przedstawiciele znanej w Poznaniu sieci delikatesów „Piotr i Paweł”. Jak zawsze wszystkie wyroby były kodowane tak by zachować pełną bezstronność oceny.

W tym roku do certyfikacji przystąpiło więcej zakładów, więcej też było wyrobów poddanych tej wymagającej procedurze. Kto otrzyma Certyfikaty? Wszystko będzie jasne za miesiąc 19 marca gdy na uroczystej gali zostaną ogłoszone wyniki. A ,my opublikujemy listę nagrodzonych producentów i adresy sklepów , w których będzie można kupić te certyfikowane wędliny. Z taką „ściągą” na pewno lepiej będzie się robiło przedświąteczne zakupy.

 

zapraszamy do galerii






Podobne tematy dla tagów: Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja,wędliny,certyfikacja wyrobów,lista zakładów,

Wielkanoc Mięsne Święta
I Ogólnopolskie Spotkanie Wielkanocne Rzeźników i Wędliniarzy RP
CERTYFIKACJA WĘDLIN 2010
Najlepsza kiełbasa, najlepsza szynka
Wielkanoc -Mięsne Święta - Polska Tradycja
Najlepsze kiełbasy, najlepsze szynki
Wiemy gdzie kupować certyfikowane wędliny!

Ankieta

Sfinansowanie dostosowania strony www do wymogów dostępności WCAG 2.1 AA ze środków NIW

Baner dofinaoswanie strony