Najważniejsze dokumenty do pobrania!
Biała kiełbasa mięsnym symbolem naszego regionu - takie są plany i nadzieje wszystkich osób zaangażowanych w promocję tego wielkopolskiego przysmaku.
Ale zanim będziemy mogli z dumą podawać adresy sklepów, w których można kupić certyfikowaną Kiełbasę białą parzoną wielkopolską jej producenci muszą przejść skomplikowaną procedurę potwierdzania zgodności ich wyrobu z unijnymi normami przypisanymi do Chronionego Oznaczenia Geograficznego.
28 sierpnia zgodnie z przepisami rejestracyjnymi Zarząd Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy powołał Komisję Kontroli Produkcji Kiełbasy Białej Parzonej Wielkopolskiej. Jej zadaniem będzie przed wszystkim dbanie o wysoką, zgodną z unijnymi normami jakość naszej kiełbasy.
PODSTAWOWE INFORMACJE DLA PRODUCENTÓW KIEŁBASY BIAŁEJ PARZONEJ WIELKOPOLSKIEJ - NAJWAŻNIEJSZE DOKUMENTY znajdą Państwo na stronie Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy