Kelner

Kelner zaraz po kucharzu jest najważniejszą osobą w każdej restauracji, na każdym  przyjęciu, podczas różnych  bankietów i uroczystości. To kelner dba o to, aby każdy posiłek był podany szybko, sprawnie z pełnym profesjonalizmem i przebiegał w miłej atmosferze. Dba, by sala i stoły wyglądały schludnie, estetycznie i swoim wyglądem zachęcały gości do spożywania posiłków.  Jeżeli jesteś osobą, która z łatwością nawiązuje kontakty, życzliwą, uprzejmą i kreatywną, cechuje Cię wysoka kultura osobista, może to wymarzony zawód dla Ciebie? Pamiętaj! Jeżeli do swojej pracy podejdziesz  z zaangażowaniem i pełnym profesjonalizmem, sprawisz, że goście będą zadowoleni z Twojej obsługi i chętnie wrócą do restauracji, w której będziesz pracował, z pewnością będą polecać ją swoim znajomym, a to zwiększy Twoje szanse na wyższe napiwki, które niewątpliwie będą stanowiły niebagatelny dodatek do Twojej pensji. Wybór należy do Ciebie!!!
Obejrzyj poniższy film, zapoznaj się z ulotką oraz kompetencjami wymaganymi do wykonywania tego zawodu.  
 
 
Kompetencje wymagane do wykonywania zawodu
świetna pamięć, umiejętność łatwego nawiązywania kontaktów z innymi, cierpliwość, życzliwość, odporność na stres, umiejętność pracy w szybkim tempie oraz podzielność uwagi
Predyspozycje zdrowotne
dobra kondycja fizyczna, dobry wzrok i słuch, koordynacja i zmysł równowagi
 
 
 
 

 

Sfinansowanie dostosowania strony www do wymogów dostępności WCAG 2.1 AA ze środków NIW

Baner dofinaoswanie strony